Conferència del Dr. Gil Rodas: L’esport d’alt nivell no és saludable: mite o realitat?

Conferència del Dr. Gil Rodas, metge especialista del F.C. Barcelona, durant la setmana de benvinguda de la segona promoció d’estudiants a la Facultat de Medicina UVIC-UCC: “L’esport d’alt nivell no és saludable: mite o realitat?”.

Posted in UVIC-UCC | Leave a comment

Benvinguda a la segona promoció de Medicina a l’Ajuntament de Vic

Els nous estudiants de medicina de la nostra facultat han sigut rebuts per autoritats de la comarca i l’universitat (Dr. Josep Arimany, Dr. Ramon Pujol, Dra. Marina Geli, Dr. Xavier Clos, i Dra. Cristina Vaqué) al Saló de la Columna de l’Ajuntament de Vic. A continuació, Carmen Fernández, directora de Diariomedico, ha parlat de “Sanitat i mitjans de comunicació social”.

Foto de @u_medicina.
Posted in UVIC-UCC | Leave a comment

Nota mínima de acceso al grado de Medicina (Catalunya, 2018)

Fuente: El Periódico
Posted in UVIC-UCC | Leave a comment

Preparant el curs vinent…

Preparant el curs vinent a la Facultat de Medicina (UVIC-UCC) amb Aida Camps i Marina Mateu-Capell del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic de la FUB UManresa:

A la foto: Marina Mateu-Capell, Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic de la FUB UManresa, i els Drs. Elisabet Sarri, Elisabet Selga, Luis Agulló i Esther Dalfó, professors de la Facultat, d’esquerra a dreta.
Posted in Teaching, UVIC-UCC | Leave a comment

Martin Floor, el membre més jove del nostre grup de recerca, rep la beca Horitzó Àsia

L’obtenció d’aquesta beca li permetrà fer una estada de recerca a la seu xinesa de la Universitat de Hong Kong, a la ciutat de Shenzhen amb el professor Dr. Jenn-Kang Hwang, prèviament un membre del grup del recent premi Nobel en química Dr. Arieh Warshel.

Publicació d’aquesta notícia a l’apunt, el Blog informatiu de l’Universitat de Vic:

Martín Floor: ‘La possibilitat de viatjar i col·laborar amb científics d’arreu del món és i ha estat una de les parts més gratificants de la meva feina’, 8 de març de 2018

Posted in CBBL | Leave a comment

Visitem els laboratoris clínics de l’Hospital Vall d’Hebron

Com a complement a la formació dels estudiants del grau d’Enginyeria Biomèdica de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya visitem els laboratoris clínics de l’Hospital Vall d’Hebron. També vam poder veure i aprendre com funcionen els nous sistemes de genotipat ultraràpids del virus de l’hepatitis C. El nostre agraïment al Dr. Francisco Rodriguez Frias per les seves detallades explicacions.

Publicació d’aquesta notícia en xarxes socials:
@UVicLife
@uvic_Biomedica

Posted in Teaching, UVIC-UCC | Leave a comment

I move to the new Faculty of Medicine at UVIC-UCC

I have been recruited as Associate Professor in Physiology (“Profesor Agregado”) by the new Faculty of Medicine at the University of Vic – Central University of Catalonia (Vic, Barcelona, Spain). Most probably, I will give up teaching at the Faculty of Sciences and Technology during the next months to concentrate myself on the medical degree. I will continue being part of the Computational Biochemistry & Biophysics Lab (CBBL).

Posted in Work setting | Leave a comment

Our lab granted with 1,950,000 computational hours

Our projects BCV-2017-1-0018 and BCV-2017-2-0018 (Influence of the lipidic environment on the immune response against the membrane-proximal external region (MPER) of HIV gp41) have been granted with 1,950,000 computational hours at the Barcelona Supercomputing Center by The Red Española de Supercomputación (RES).

Image: View of BSC (from insideHPC.com)
Posted in CBBL | Leave a comment

8th International Conference on cGMP

We presented the communication “A computational approach to understand the mechanisms of pharmacological modulation of guanylate cyclases” (as a poster) to the 8th International Conference on cGMP, at Bamberg (Germany).

Posted in Scientific meetings | Leave a comment

Manuscript accepted in Scientific Reports

Our study Proteoliposomal formulations of an HIV-1 gp41-based miniprotein elicit a lipid-dependent immunodominant response overlapping the 2F5 binding motife has been accepted for publication in Scientific Reports. This work is the result of a collaborative project with the AIDS Research Institute (IrsiCaixa-HIVACAT, Barcelona). Permanent link to this publication: Link.

Posted in Scientific publications | Leave a comment